Thursday, November 09, 2006

A very dark day indeed...

Det började lite tveksamt men tillslut så kom vi i alla fall över på andra kanten av Rhest, den östra. Vi hade bestämt oss för att slå till mot klocktornet först, så vi eventuellt kunde förhindra att ett larm sattes igång.

Vi hade dock en hel del tid på oss, vi ville inte göra något förhastat. I väntan på att solen skulle gå ner och ge oss lite hjälp mot vakande ögon så bestämde vi oss för att iakta det två större byggnaderna.

Rätt som det var så kom ett skrik från sidobyggnaden, det lät som varelsen vi träffade på ensam i utkanten av Rhest, en Harrowblade. Vi väntade ett tag till och plötsligt från ingenstans så dyker en väldig best upp ur mittenbyggnaden med någon liten varelse ovanpå sig. Det är en Large Black Dragon, med största sannolikhet den beryktade wyrmlorden på ryggen.


Vi funderar på om vi ska utnyttja situationen och rycka fram, men bestämmer oss för att avvakta en stund. Tillbaka kommer dom båda, och återvänder i den centrala byggnaden. Allt blir lugnt igen. Vi bestämmer oss för att handla medans vi kan.

Med hjälp av Eluard's Bead of Karma och Water Walk kunde vi dels ta oss utan problem över vattnet med också komma tillräckligt nära för att kasta Control Water på tornet. Detta skulle visa sig vara genialiskt då samtliga i tornet dränktes. Nu var det första steget in i Rhest taget, och vi kunde bättre se den andra större byggnaden i mitten.

Med en strategi lagd och spells aktiva bestämde vi oss för att Anor och Killiar skulle röra sig framåt så dom var inom skotthåll till huvudbyggnaden. Därefter gjorde Farkor sig osynlig och flygande varpå han närmade sig huvudbyggnaden. Morbald avlossade sin Maximized Fireball mot taket där 5 stycken Ogres var befästa. Den satt bra. Tre vacklade till, nästan helt utslagna. Anor och Killiar's krokodil dödade dom på sin omgång. Allt såg ut att börja enligt planerna.

Omtöcknade och överrumplade försvann de övriga Ogres från synhåll. Vi inväntade Eluard, Morbald och Trellara innan vi bestämde oss för att gå närmare huvudbyggnaden. Att bli avskurna nu mitt ute på skön vore ingen bra idé.

När vi alla var inom räckhåll hände det. Upp ur huset kom draken med den lilla personen på ryggen. Skrikandes svordomar på drakoniska gjorde en del av oss knäsvaga, men efter en del välplacerad gudomlig magi från Eluard så satte draken iväg mot klocktornet.

Ut ur sidohuset dök plötsligt en Harrowblade upp. Vi hade nu ännu en fiende emot oss. Draken och Wyrmlorden syntes inte till så Eluard gick in med Divine Power mot Harrowbladen. Det började dåligt, varelsen lyckades sätta båda sina vingar vilka gjorde en hel del skada. Eluard delade ifrån sig ett par välriktade slag, men kunde inte mäta sig med den uppenbarligen mycket farliga motståndaren.

Upp på taket kom nu också en suddig figur med en stav i handen. Omgiven av Ogres började den titta ut över hustaket. Farkor beslutar sig för att försöka göra en disarm på personens stav. Det går åt pipan och istället blir Farkor kontrollerad av personen varpå Farkor bestämmer sig för att sätta sig bakom huvudbyggnaden och vissla på en sång.

Draken syntes igen på himlen. Den närmade sig snabbt. Samtidigt hördes ett högt dååååång, dåååååååååång från klocktornet. Wyrmlorden hade satt av larmet. Draken hade nu kommit väldigt nära oss, och de som först blev angripna var Trellara och Killiar. Efter två rundor var båda döda.

Harrowbladen och Eluard fortsatte sin utdelning av slag och nu var Eluard nere på 3 hp. Vis nog insåg han att det inte skulle gå vägen utan tog 5 foot bakåt och skulle aktivera Staff of Life. Tyvärr hade Harrowbladen reach, vilket gjorde att den fick en gratis attack. Träff. Och det tog illa. Eluard fick 12 poäng skada och hamnade på -9. Ja, minus nio. Eluard's gåva från sin gud träder omedelbart i kraft och han återfår 1d8+4 hp. Tärningen landar på en 7:a. Eluard har 2 hp igen och använder Staff of Life.

Anor sätter den sista pilen i Harrowbladen som tillslut sjunker ihop och försvinner i vattnet. Farkor är ur spel, draken är nära oss, taket är befäst med monster och våra alviska vänner har fallit. Vi står inför en väldig uppgift att vända det hela, men vi har varit i tuffa situationer förr. Än är inte striden över!

1 Comments:

Blogger cbermar said...

Just posting the initiative list so we know who acts first the next session.

Initiative list:

Killiar Arrowswift (dead)
Eluard
Anor
Morbald
Black Dragon
Enemy Spellcaster (hurt)
Harrowblade (dead)
Wyrmlord Saarvith
Trellara Nightshadow (unconcious)
Ogres (3, some hurt)
Ettin

10:33  

Post a Comment

<< Home