Sunday, October 01, 2006

Jarret Nurth

Dagen efter vi återkommit från Skull Gorge Bridge och lämnat den sista informationen så blir Drellyns Ferry överfallna av hobgolin worg riders. På kvällen så hör vi hur Eluard bankar på dörren och något är på gång. Utanför står Jarret Nurth och talar om att hon inte kan sova och att hon är förtvivlad över situationen och att hon måste lämna byn. Till oss ger hon ett par potions som tack för all hjälp. Vi misstänker inte på något sätt henne, utan fortsätter i god tro.

Senare på natten överfalls Drellyns Ferry och vi beger oss genast ut ur värdshuset. Eldar lyser upp andra sidan floden och vi kan skymta fiender som springer runt och attackerar byborna. Vi bestämmer oss gensast för att bistå dom.

Efter en tuff strid med inte bara hobgolins och worgs, utan en ihärdig spell caster (Zhul War Adept) som också hade talang för elektrisitet så fick vi tillslut kontroll över striden och kunde undsätta den västra delen av byn. Dock så skulle det visa sig att de potions vi tagit emot av Jarret Nurth var förgiftade.

Efter striden inne i Jarret's hus så började Geth och Ilzzt förhöret med den nämda. Vi tvingar henne till att komma med till Norro Wiston för att lägga ed på det hon bekräftat. De magiska dryckerna hade hon fått av den stora markägaren Iormel. Efter att ha gått med på att Jarret ska byta om till lite mer utomhusliga kläder blir allt tyst och Jarret försvinner. Vi förstår snabbt att hon tagit sig ut genom fönstret och givit sig iväg. Efter en lång tid spårning får tillslut Anor upp färska spår som leder djupt in en skog straxt utanför byn. En bäck leder upp till en ravin där vi sedan stöter på Jarret igen. Vi verkar ha hittat hennes gömställe då det är flera tecken på religösa tecken och skrifter i berget som bekräftar misstankarna om att hon har en annan agenda. Redan vid ankomsten till Drellyns Ferry vid första mötet med Jarret så kunde vi urskilja en medaljong av någon sort som senare skulle visa sig vara av slaget som anhängare utav Erythnul bär, God of Slaughter.

Jarret Nurth's dagar är räknade, hur det än kommer att sluta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home